hírlevél | 2024. 10. 21.



Kedves Olvasó!

Októberi hírlevelünkben az építőipar jövőjére és kihívásaira fókuszálunk. A Beton Fesztiválon bemutatott fenntarthatósági és innovációs megoldások rávilágítanak arra, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia és az új technológiák a városainkat és az iparág működését. Az októberi Beton újságban szó lesz többek között a nemrég átadott Tomori Pál hídról, a betonban rejlő innovációkról, és folytatjuk az építőipari robotok és a betonépítészet különleges projektjeit bemutató cikksorozatunkat is. Megvizsgáljuk, milyen hatásai voltak a CSOK-nak az ingatlanpiacra és az építőiparra. Kiderül továbbá, hogyan készülnek az építőipari vállalkozások a minimálbér-emelésre, és hogy milyen eredmények születtek a Holcim jótékonysági futóversenyén. Végül betekintést nyerhet a kontármunkák által okozott károk enyhítésébe is, és megismerheti, milyen változások formálják az építőipar jelenét és jövőjét.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Fenntarthatóság, MI és jövőbe tekintés a Beton Fesztiválon!

Idén ismét a Lágymányosi-öböl partján, a Dürer Kertben rendeztük meg a jelen és a jövő betonos szakemberei számára az eseményt!

  Kattintson ide a részletekért!



Megjelent a Beton újság októberi száma!

Ismét egy csokorba szedtük a szakmai legfrissebb híreit.

  Kattintson ide a részletekért!



Jó gondolat, rossz kivitelezés – A CSOK hatásai

2023-ig 200 ezer család igényelte a CSOK-ot, összesen 675 milliárd támogatást és 677 milliárd kedvezményes hitelt felvéve. A program azonban a születésszám mellett az építőiparra és az ingatlanárakra is nagy hatással volt, ezeket a hatásokat 2019 harmadik negyedévéig lehet vizsgálni.

  Kattintson ide a részletekért!



Az építőipari vállalkozások és a minimálbér-emelés

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által megkérdezett cégek többsége a 2025-re vonatkozó bérfejlesztést nem az év elején tervezi megvalósítani teljes egészében, de mindenképpen „látható” reálbér-emelkedéssel számolnak – olvasható a szakszövetség közleményében.

  Kattintson ide a részletekért!



Gyermekkacaj, futók és látogatók a Királyegyházi Cementgyárban

A Holcim Magyarország Kft. a hagyományokhoz hűen idén is szeptember végén rendezte meg jótékonysági futóversenyét és Nyílt Napját a Királyegyházi Cementgyárban, melyek ezúttal is nagy érdeklődést váltottak ki.

  Kattintson ide a részletekért!



Hajszálnyit csökkent a kontárkár az építőiparban

A Mapei Kft. friss kutatása szerint az építőipari szakemberekbe vetett bizalom enyhe javulást mutat, miközben a kontármunkák okozta károk összege minimálisan, 814 791 forintra csökkent. A változás azonban olyan csekély, hogy inkább stagnálásról beszélhetünk, semmint kialakulóban lévő pozitív trendről.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2024. október 21.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton