hírlevél | 2024. 09. 23.



Kedves Olvasó!

Megérkezett a CemBeton szeptemberi hírlevele, melyben rengeteg izgalmas témáról olvashatnak.

Fedezze fel az építőipar új dimenzióit, ahol a technológiai fejlődés révén robotok alakítják át a megszokott építési folyamatokat, megteremtve a jövő építkezéseit. Ezzel párhuzamosan a zöld beruházások előretörése is jelentős szerephez jut, hiszen egyre nagyobb hangsúly kerül a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra. A szakma iránti érdeklődés is növekszik, egyre több fiatal választja az építőipari szakmákat, még ha a munkaerőhiány komoly kihívást jelent is. Érdemes figyelmet fordítani a közelgő INFOTTÉR ConTech építőipari konferenciára, ahol az iparág jövőjét alakító innovációk és stratégiai témák kerülnek majd előtérbe. Hírlevelünkben különleges példát láthatunk arra is, hogyan találkozik a giccs és az elegancia egy modern betonépületben, míg a vásárhelyi Kísérleti Beton Szimpózium keretében a művészek nemcsak formát, hanem lelket is öntenek a betonba, új dimenziókat nyitva ezzel a klasszikus anyag felhasználásában. Végül, olvassa el, hogyan ért el újabb sikereket a Duna-Dráva Cement Kft., és ne hagyja ki az "Év Szakembere" versenyt sem.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Fedezze fel az építőipar jövőjét: Építőipari robotok az innovatív építőiparban

A technológia rohamos fejlődése az építőipart sem hagyta érintetlenül. A Beton újság 2024. augusztusi lapszámában megjelent, "Építőipari robotok az innovatív építőiparban" című cikkben mélyreható betekintést nyerhetünk az építőipari robotok világába, melyek forradalmasítják a megszokott építési folyamatokat.

  Kattintson ide a részletekért!



Kimutathatóan egyre jobban zöldülnek a beruházások

A legújabb NBS jelentés szerint az építőipari projektek egyre zöldebbé válnak – legalábbis az Egyesült Királyságban, de a kutatás a helyszíntől függetlenül komoly tanulságokat tartogat.

  Kattintson ide a részletekért!



Egyre többen dolgoznának az építőiparban

Évről-évre növekszik az építőipari szakmát választó tanulók száma. Ezzel együtt még mindig többen mennek nyugdíjba az építőipari szakmunkások közül, mint ahány végzős tanuló áll munkába.

  Kattintson ide a részletekért!



Építésügyi, Stratégiai, Innovációs és Digitalizációs Konferenciát szervez az Informatika a Társadalomért Egyesület!

2024. október 15-én az INFOTÉR Balatonfüreden szervezi meg első, átfogó építésügyi konferenciáját „INFOTÉR ConTech - Építésügyi Stratégiai, Innovációs és Digitalizációs” Konferencia néven.

  Kattintson ide a részletekért!



Francia Giccs, betonba öntve

Nehéz eldönteni, hogy a kedvelt francia péksütemény vagy egy francia katedrális formavilága ihlette a thaiföldi betonépületet, az alkotók szerint giccs, akár így, akár úgy tekintünk rá.

  Kattintson ide a részletekért!



75 éves a Szilikátipari Tudományos Egyesület - Első Magyar Építőanyag-ipari Konferencia

E patinás múltú szervezet 2024-ben ünnepli fennállásának 75. évfordulóját. Ezt a jeles dátumot szeretnénk méltóképpen megünnepelni egy nagyobb rendezvénnyel.

  Kattintson ide a részletekért!



Lelket öntenek betonba a kísérletező művészek

Sokat tapasztalt alkotóknak is izgalmas játékot kínál a vásárhelyi Kísérleti Beton Szimpózium. Szobrászok, keramikusok, belsőépítész, ötvös és üvegtervező művészek küzdelmes alkotói munkájának eredménye két hét múlva összegző kiállításon látható.

  Kattintson ide a részletekért!



Újabb mérföldkőhöz ért az ország egyik meghatározó építőanyag-gyártója: nívós díjjal ismerték el a DDC munkásságát

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) több évtizedes fennállása során már számtalanszor bebizonyította: az üzleti környezethez való alkalmazkodás jegyében képes az állandó megújulásra, folyamatosan szem előtt tartva a hazai értékeket.

  Kattintson ide a részletekért!



Elindult a verseny az Év Szakembere címért

Harmadik alkalommal hirdeti meg a Mapei Kft. az „Év Szakembere” díj referenciaversenyt, amelyre építőipari szakemberek jelentkezhetnek. A díj segíti az olyan alapvető közösségi értékek megerősítését, mint a munka becsülete, a kiválóságra való törekvés és a minőségi munka iránti elkötelezettség.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2024. szeptember 23.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton