hírlevél | 2024. 08. 22.




Megjelent a Beton újság augusztusi száma!

Még ebben a nyári nagy hőségben sem állt meg az élet az iparágban. Az „uborkaszezonra” is tudtunk néhány izgalmas témával készülni ebben a lapszámunkban.


 

Beszámolunk arról, hogy a Német Cementipari Szövetség (VDZ) készített egy tanulmányt a németországi CO2-szállítási infrastruktúrára vonatkozó követelményekről.  A tanulmányban a VDZ elemez­te, hogyan nézhet ki egy német CO₂-cső­vezeték-hálózat, és milyen követelmények vonatkoznak a CO₂-infrastruktúrára.

Fenntarthatósági rovatunkban folytatjuk Rácz Attila cikkét, amely néhány olyan, a betongyártás környezeti lábnyomával kapcsolatos téves hiedelmet próbál eloszlatni, amelyek a köztudtaban erősen jelen vannak, azonban néha teljesen alaptalanok.

Szakmai cikkeink közül pedig ajánljuk figyelmükbe Csorba Gábor írását, amelyben a felújítások alkamlával veszi górcső alá, hogy fontos-e minden esetben az  esztrichpadozatot is felbontani.

Ezenkívül olvashatnak arról is, hogy a robotizáció már az építőiparban is jelen van. Dr. Zagorácz Márk, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, bevezet minket a robotika világába, amely egyre nagyobb szerepet kap az iparágban.

A Beton újság legújabb száma itt elérhető!

Az olvasáshoz kellemes időtöltést kívánunk! 

 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2024. augusztus 22.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton