hírlevél | 2024. 08. 22.



Kedves Olvasó!

Itt az augusztusi hírlevelünk, tele izgalmas tartalmakkal!
Örömmel mutatjuk be a legfrissebb Beton újság számát, tele izgalmas tartalommal az építőiparról. Olvashat arról, hogy szakértők miként elemzik a hazai lakásépítési szektor visszaesését és a kilábalás lehetséges útjait, valamint beleláthatnak abba is, hogyan alakultak a kelet-európai régió gazdasági és építési kilátásai az elmúlt fél évben, és mi várható 2024-2025-ben. Hírlevelünkben tájékozódhat továbbá arról is, hogyan zárhatja örökre betonba a levegőből megkötött szén-dioxidot egy új, forradalmi technológia. Megtudhatja, hogyan segíti a Peri zsaluzata a világ leghosszabb vízi alagútjának építését, amely 2029-re összeköti Közép-Európát és Skandináviát. Ismerje meg, hogyan vált a Quest oktatási központja egy izgalmas, szabadon áramló térré, valamint olvasson arról, hogy hogyan újította fel a Duna-Dráva Cement Kft. önkéntes csapata a beremendi óvoda madárbarát tanösvényét. És végül, de nem utolsósorban beszámolunk a Holcim Magyarország Kft. által 9. alkalommal megrendezett “Együtt Gyermekeinkért” Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyről.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Megjelent a Beton újság augusztusi száma!

Még ebben a nyári nagy hőségben sem állt meg az élet az iparágban. Az „uborkaszezonra” is tudtunk néhány izgalmas témával készülni ebben a lapszámunkban.

  Kattintson ide a részletekért!



Lakásépítések Magyarországon: meddig tarthat a lejtmenet?

A 2022 második felét jellemző gazdasági megtorpanás mostanra érte el igazán a hazai lakásépítési szektort. A KSH friss számai alapján az idei első félévben 18 százalékkal kevesebb lakást adtak át, mint a tavalyi azonos időszakban, miközben a lakásépítési kedv is hasonló arányban csökkent.

  Kattintson ide a részletekért!



Az EECFA országok az Európai Bizottság 2024-es makro előrejelzésében

Mint minden nyáron, az EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association) idén nyáron is megvizsgálta, hogyan látja az Európai Bizottság a régió országait. Lássuk, hogy alakult az Európai Bizottság GDP-re, beruházásra és építési beruházásra vonatkozó előrejelzése az elmúlt fél évben.

  Kattintson ide a részletekért!



”Betonbiztos” megoldás az éghajlatváltozásra

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem új megoldásai közül sok szinte lehetetlennek tűnik. Mi lenne, ha egy gép elszívná a bolygót felmelegítő szén-dioxidot a levegőből, és azt örökre betonhidak és épületek belsejében tárolná?

  Kattintson ide a részletekért!



Fontos mérföldkőhöz érkezett a világ leghosszabb víz alatti alagútjának építése

A Magyarországon is jól ismert Peri fejlesztett zsaluzatot a világ leghosszabb vízi alagútjának építéséhez. A szigorú előírásoknak megfelelő zsaluzatot gigantikus elemek gyártásához használják.

  Kattintson ide a részletekért!



Pajkos részletekkel várja a betonkocka az indiai gyerekeket.

A Quest oktatási központja egy 540 m2-es telken található, körülbelül 300 méterre a tengerparttól az indiai Chennai állambeli Besant Nagar városában. Az oktatási központot 8 és 16 év közötti gyerekeknek hozták létre.

  Kattintson ide a részletekért!



Egyedülálló jótékonysági akció: vadonatúj színekben pompázik a Beremendi Napsugár Óvoda

A fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem egy közös ügy, közös felelősség – vallja hazánk egyik meghatározó építőanyag-gyártója, a Duna-Dráva Cement Kft.

  Kattintson ide a részletekért!



Újra együtt futhatunk gyermekeinkkel a Királyegyházi Cementgyárnál

Immár 9. alkalommal rendezik meg az “Együtt Gyermekeinkért” Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt. A verseny időpontja idén: 2024. szeptember 20. péntek.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2024. augusztus 22.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton