hírlevél | 2024. 07. 16.




A Holcim emlékfákat ültetett a környezetvédelmi rajzpályázatának nyerteseivel

A Holcim Magyarország Kft. elkötelezett a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése mellett. Ennek jegyében hirdette meg tavaly környezetvédelmi rajzpályázatát Baranya vármegye nevelési-oktatási intézményei számára.


  • Az első helyezettek faültetésére június első hetében, a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan került sor a rajzpályázat nyertes diákjainak intézményeiben.
  • Az emlékfákat három település (Királyegyháza, Görcsöny, Székelyszabar) közintézményeinek udvarán ültették el, a nyertes gyermekek osztályába járó tanulók és óvodások részvételével.

A Holcim Magyarország Kft. elkötelezett a környezettudatos gondolkodás és a fenntartható jövő elősegítése mellett. Ennek jegyében hirdette meg 2023 őszén környezetvédelmi rajzpályázatát, amely a zöld gondolkodás és a környezettudatos szemlélet mindennapi elterjedését kívánta ösztönözni. A pályázati felhívásra több mint 300 pályamű érkezett, 9 település 30 nevelési-oktatási intézményéből. A beérkezett rajzok közül a zsűri 27 pályamunkát díjazott. Az eredményhirdetésre 2024. március 22-én, a Víz Világnapján került sor, míg az ünnepélyes díjátadóra áprilisban.

A beérkezett alkotásokat 4 kategóriában díjazták: az első 3 helyezett gyermek nevelési-oktatási intézménye összesen mintegy 1.300.000 Ft értékű pénzjutalomban részesült, amelyet környezetvédelmi vagy egészségmegőrzési célok megvalósítására fordíthattak. Az 1-3. helyezést elért alkotásokat a Holcim a Királyegyházi Cementgyár területén állította ki, ahol egy éven keresztül, a következő rajzpályázat eredményhirdetéséig tekinthetők meg.

Az 1. helyezett diákok nevelési-oktatási intézménye részére faültetést is adományozott a Holcim. Az emlékfák elültetésére június elején, a Környezetvédelmi Világnaphoz  kapcsolódóan – és a kedvező időjárási feltételekhez igazodva – került sor.

2024. június 6-án Görcsönyben a helyi általános iskolában, valamint Királyegyházán az óvodában, június 7-én pedig Székelyszabaron a település közterületén ültették el a fákat. Az eseményen a nyertes gyermekek és diáktársaik, az intézmények vezetősége, valamint a Holcim Magyarország Kft. képviselői vettek részt.

„Öröm volt látni, milyen lelkesedés övezte nem csak a rajzpályázatot, de a faültetést is. Bízunk abban, hogy az elültetett fák minden nap emlékeztetik majd a gyermekeket a környezettudatos gondolkodás fontosságára, mivel mindannyiunk felelőssége a zöld jövő építése.” – nyilatkozta Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

Forrás: Holcim Magyarország Kft

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2024. július 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton