hírlevél | 2024. 07. 16.



Kedves Olvasó!

Megjelent júliusi hírlevelünk, tele izgalmas hírekkel.
Fenntartható építkezéseket szorgalmaz a CeMBeton, hangsúlyozva a környezetvédelmi újítások fontosságát és az építőipar szerepét a zöld átállásban. Bemutatunk egy skálázható, BIM alapú, decentralizált tudásplatformot, ami segíti a fenntartható és energiahatékony építőipar fejlődését, valamint szót ejtünk az Euroconstruct lakásépítési jelentéséről is. Idén nyáron igen forró a helyzet az időjárást tekintve – de hogyan hűtsük a lakást? Hírlevelünkből megtudhatja! Jöjjön egy kis érdekesség a nagyvilágból: hallott már a Geelong Művészeti Központról? Ez az építészeti csoda egy lenyűgöző betonfüggöny mögött, amely innovatív és energiahatékony megoldásokkal hódít. Olvashat továbbá arról is, hogy ünnepélyes keretek között adták át Vácott a Cházár András EGYMI egyedülálló, környezettudatos tankertjét. És végül, de nem utolsó sorban: a Holcim emlékfákat ültetett környezetvédelmi rajzpályázatának nyerteseivel, hogy népszerűsítse a környezettudatos gondolkodást.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Fenntarthatóbb építkezéseket szorgalmaz a CeMBeton

A globális tendenciák azt mutatják, hogy minden hónapban annyi új épület épül világszerte, mint egy New York-méretű város, hogy eleget tudjon tenni bolygónk növekvő népességének és lakhatási igényeinek.

  Kattintson ide a részletekért!



Skálázható, BIM alapú, decentralizált tudásplatform a fenntartható és energiahatékony építőiparért

Európa teljes energiafogyasztásának több mint 45%-áért az épületállományunk a felelős. Ennek következtében több európai uniós irányelv is született az elmúlt években az építőipar és az épületállomány fenntarthatóságának és energiafogyasztásának javításával kapcsolatosan.

  Kattintson ide a részletekért!



19 Euroconstruct országból 15-ben az új lakásépítés kihívásokkal küzd

Tavaly az Euroconstruct országok teljes építési teljesítménye 1,4%-kal esett vissza, mely valamivel jobb a hat hónappal ezelőtt vártnál. A negatív tendencia viszont 2024-ben is folytatódni látszik, és idén 2,7%-os csökkenés várható, főként amiatt, hogy a 19 Euroconstruct ország közül 15-ben az új lakásépítési szegmens jelentős kihívásokkal néz szembe.

  Kattintson ide a részletekért!



Forró a helyzet – de hogyan tartsuk hűvösen a lakást?

Már a magyarok is a mediterrán országokban bevált komplex rendszerekre vágynak.

  Kattintson ide a részletekért!



Geelong Művészeti Központ: Az építészeti csoda betonfüggöny mögött

Az Ausztráliában nemrégiben felújított Geelong Művészeti Központ lenyűgöző új arculata révén az építészet szerelmeseinek valóságos paradicsoma lett.

  Kattintson ide a részletekért!



Egyedülálló tankert a környezettudatosság jegyében: nem mindennapi projektátadóval ünnepeltek Vácott

A Cházár András EGYMI Simon Antal Tagintézménye lett a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Zöld Megoldás-pályázatának egyik díjazottja a váci régióban.

  Kattintson ide a részletekért!



A Holcim emlékfákat ültetett a környezetvédelmi rajzpályázatának nyerteseivel

A Holcim Magyarország Kft. elkötelezett a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése mellett. Ennek jegyében hirdette meg tavaly környezetvédelmi rajzpályázatát Baranya vármegye nevelési-oktatási intézményei számára.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2024. július 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton