hírlevél | 2024. 06. 19.



Kedves Olvasó!

Itt a májusi hírlevelünk, tele érdekfeszítő tartalmakkal!
Megjelent a Beton újság júniusi lapszáma, melyben rengeteg izgalmas cikkel és szakmai újdonsággal találkozhat. Megtartották a CeMBeton Szövetség idei első közgyűlését is, mely során a szokásos napirendi pontokon túl más érdekes témákat is érintettek. A KÖZTI két projektje, a Balatonfüredi Kongresszusi Központ és a Veszprémi Zöld Város, rangos BigSEE Architecture 2024 nemzetközi díjat nyert, olvassa el a részleteket hírlevelünkben! Érdekesség a nagyvilágból: Guatemalában mindössze 26 óra alatt építettek földrengésbiztos házat 3D nyomtatással, amely a helyi kultúra ihlette dizájnnal és fenntarthatósági előnyökkel büszkélkedhet. És végül, de nem utolsó sorban olvashat arról is, hogy Kolodko Mihály cápaszobrai a dunaparti hulladékból és környezetbarát betonból készült alkotásokkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Júniusban is Beton újság!

Megkezdődött a nyár, de még a tikkasztó kánikula előtt készültünk néhány frissítő cikkel és szakmai újdonsággal a Beton újság hasábjain!

  Kattintson ide a részletekért!



A CeMBeton Szövetség megtartotta ezévi első közgyűlését, dr. Pogátsa Zoltán volt a vendégünk!

Május 21-én rendezte meg szövetségünk idei első rendes közgyűlését. A szokásos napirendi pontok között a tavalyi év beszámolójának és a 2024-es tervének elfogadása volt.

  Kattintson ide a részletekért!



Nemzetközi építészeti díjat nyert a KÖZTI két projektje

A Balatonfüred Kongresszusi Központ és a Veszprémi Zöld Város is elismerésben részesült.

  Kattintson ide a részletekért!



3D nyomtatott kunyhók épültek Guatemalában

Egy guatemalai csapat 3D nyomtatási technológiát használt, hogy mindössze 26 óra alatt földrengésbiztos házat hozzon létre. Az első 3D nyomtatott ház Guatemalában a dán 3DCP Group és a Progreso együttműködésében épült meg.

  Kattintson ide a részletekért!



Lehet a beton környezetbarát? Kolodko szoborral válaszol

A beton a világ széndioxid-kibocsátásának 7-8 százalékáért felel, Európában körülbelül csak fele ennyiért, ami elsősorban a hulladékból nyert hőnek köszönhető. Most a gerilla-szobrairól híres Kolodko Mihállyal összefogva dunaparti cápaszobrokkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelemre.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2024. június 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton