hírlevél | 2024. 05. 16.



Kedves Olvasó!

Itt a májusi hírlevelünk, tele izgalmas tartalmakkal!
Elsőként a Beton újság legújabb számából hozunk el egy cikket a fenntartható fejlődés és dekarbonizáció témájában. Tájékozódhatnak továbbá a kormány által meghosszabbított kedvezményes lakásáfáról, valamint az euróövezetben tapasztalható építőipari aktivitás csökkenéséről. Nemzetközi színtéren Mexikóváros új, kék betonból épült közösségi központja és a belga tengerparton tervezett biobeton villák újszerű megközelítéseikkel inspirálják az építészeti tervezést. Ne feledkezzünk meg a Holcim Bükkösdi Kőbányájának nyílt napjáról sem, ahol június közepén várják majd az érdeklődőket, hogy felfedezhessék a mészkőbánya lenyűgöző világát.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Az iparág törekvései és fejlesztési lehetőségei a fenntartható fejlődés és a dekarbonizáció jegyében

A globális felmelegedés és éghajlatváltozás negatív hatásainak felerősödésével összefüggésben egyre többször és egyre többet kerül célkeresztbe a beton.

  Kattintson ide a részletekért!



Döntött a kormány: tovább marad a kedvezményes lakásáfa

Varga Mihály a Facebookon jelentette be, hogy a kormány további két évvel meghosszabbítja a kedvezményes lakásáfát. A pénzügyminiszter elmondása szerint 2026. december 31-ig az új éptésű lakásokat (150 m2-ig) és a családi házakat (300 m2-ig) csupán 5%-os áfakulcs terheli.

  Kattintson ide a részletekért!



Gyorsuló ütemben csökkent az építőipari aktivitás az euróövezetben

Gyorsuló ütemben csökkent az építőipari aktivitás az euróövezetben áprilisban a Hamburg Commercial Bank (HCOB) és a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet felmérése szerint.

  Kattintson ide a részletekért!



Kék beton épület Mexikóvárosban

A New York-i WORKac és a helyi Ignacio Urquiza Architects tervezőcégek egy többszintes, betonból épült közösségi központot hoztak létre Mexikóváros egy hátrányos helyzetű környékén, amely a társadalmi élet megújulását hivatott elősegíteni.

  Kattintson ide a részletekért!



„Öngyógyító” biobetonból épülnek ökovillák a belga tengerparton

A melankolikus hangulatú belga tengerpart mentén, amelyet hosszú árapály és homoknáddal borított dűnék jellemeznek, a Vincent Callebaut Architectures építészeti stúdió egy tájba illeszkedő, ívelt formatervezésű villák csoportját javasolja.

  Kattintson ide a részletekért!



Ismét Nyílt Napot szerveznek a Holcim Bükkösdi Kőbányában

Ismét megnyitja kapuit a Holcim Bükkösdi Kőbányája. Az érdeklődők 2024. június 15-19. között tekinthetik meg a mészkőbányát. A látogatók megismerhetik a bánya történetét, a rakodógépeket és betekintést nyerhetnek a mészkő kitermelésének, feldolgozásának folyamatába.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2024. május 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton