hírlevél | 2023. 09. 20.




Különleges épületegyüttest épít a Duna Terasz a Foka-öböl partjára

A Duna Terasz Lakónegyed korábbi sikereinek nyomán elindult a Duna Terasz Vista kivitelezése a Foka-öböl mentén, közvetlenül a vízpart mellett. A beruházás különlegessége, hogy a lakások nagy része örökpanorámával rendelkezik majd, architektúrájában pedig emblematikus megoldásokat használtak. A lakóövezettel együtt a Foka-öböl partja is megújul.


Megtörténtek az első kapavágások Budapest új, két lakóházból álló épületegyüttesének kivitelezésében. A fejlesztés során két 8-9 emeletes épületben 632 darab 30-117 m2-es korszerű otthonnal bővül a XIII. kerület. A Duna Terasz házakhoz hasonlóan a lakásmixben itt is a piaci sztenderdtől eltérően nagyobb számban lesznek a 3-4-5 szobás lakások, de a befektetői réteget is célzó 1-2 szobás ingatlanokból is széleskörű választék kerül kialakításra. A fejlesztőhöz hűen ebben a lakóparkban is minden lakáshoz tartozik majd erkély vagy terasz. A projekt átadása 2026-ban várható.

A Duna Terasz Vista a Foka-öböl, a Cserhalom, a Csele és a Fedélköz utca közötti területen épül meg. A közlekedési infrastruktúrának köszönhetően a belváros autóval alig több, mint 10 perc alatt érhető el, míg a Népsziget 10 perc, a Margitsziget pedig negyed óra alatt közelíthető meg. Ha a tömegközlekedést választjuk, egy perc sétára találjuk a 15-ös busz megállóját, valamint a Gyöngyösi utcai és Forgách utcai M3 metróállomásokat. Emellett a szolgáltatási környezet (Duna Pláza, Váci úti irodafolyosó) is rendkívül gazdag, ráadásul számos óvoda, iskola és bölcsőde is található a közelben.

Az épületegyüttest tervező Fazakas Építésziroda, a fejlesztő elegancia és egyediség iránti elvárását többek között a hullámzó, dinamikus, mégis harmonikus alaprajzi geometriával, illetve az 1-es épület esetében alkalmazott egyedi kapu alakzattal valósította meg. A két épület homlokzati képét domináló íves üvegkorlátok reflektálnak a vízparti környezetre, és izgalmas, változó mélységű, de praktikus kialakítású erkélykialakításokat eredményeznek. Az erkélylemezek előtt végigfutó törtfehér dekorelem az így kialakuló erkélystruktúrának kölcsönöz erőteljes karaktert.

A D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport az építkezéssel párhuzamosan a Foka-öböl mentén körbefutó egykori ipari terület részeként funkcionáló parti sáv egy szakaszát rekreációs területté alakítja át, mely az átadás után közterületté válik.

A fejlesztő nagy hangsúlyt helyez a lakók mindennapjait kényelmesebbé tevő közösségi szolgáltatásokra: az új fejlesztésben helyet kap közösségi klubszoba, játszószoba, outdoor iroda, napozóterasz, grillterasz fűszerkerttel, illetve játszótér is. Az eltérő vásárlói igények kiszolgálása érdekében a két házban részben eltérő műszaki felszereltséggel találkoznak majd az érdeklődők, közös paraméterként azonban mindkét épületben energiatakarékos hőszivattyúval kombinált hűtő-fűtő rendszert alakítanak ki.

A D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport több mint 15 éve van jelen új lakóparkjaival Budapest egyik legnépszerűbb részében, a XIII. kerületben, ahol közvetlenül a Duna mellett fejleszt.  A Duna Terasz a Vizafogó városrészben épülő lakópark fejlesztéseik közös márkaneve, melyek egy önálló közösséget, a Duna Terasz Lakónegyedet alkotják. A lakónegyed első, 362 lakásos lakóparkját 2009-ben adták át, majd 2019-ben következett a második ütem, a Duna Terasz Premium 322 lakással, ezt követte a 790 lakásos okos, zöld és egyedi közösségi megoldásokkal rendelkező Duna Terasz Grande, melyben jelenleg a műszaki átadások zajlanak.

Forrás és fotó: tervlap

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. szeptember 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton