hírlevél | 2023. 08. 21.




A cement és beton jövőjének erőforrásai – cselekvési stratégiák 2050

Az éghajlat és a fajok védelme mellett a természeti erőforrások megőrzése korunk egyik legnagyobb ökológiai kihívása. Különösen fontos ez a cement- és betongyártás területén!


Az iparág készen áll felelősséget vállalni a természeti erőforrások még gondosabb felhasználásáért, így a VDZ (Verein Deutscher Zementwerke – Német Cementgyárak Szövetsége) készített egy tanulmányt, amely 2050-ig egy lehetséges cselekvési tervet foglamaz meg,  az elsődleges nyersanyag-felhasználás további csökkentésére.

Az ambiciózus forgatókönyv alapján a tanulmány bemutatja, hogy bizonyos feltételek mellett 2050-ig mennyi természeti erőforrás takarítható meg a cement- és betonértéklánc mentén. Ennek megfelelően 41%-kal kevesebb elsődleges ásványi nyersanyagot, például mészkövet, kavicsot és terméskövet lehetne alkalmazni. E cél elérésének egyik kulcsa az épületszerkezetek bontásából nyert újrahasznosított anyagok, és az azokban jelen lévő beton felhasználása. 

A cikket részletesen a Beton újság júniusi számában itt olvashatják!

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. augusztus 21.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton