hírlevél | 2022. 11. 17.




Fókuszban az egészség- és munkavédelem

A LAFARGE októberi, kéthetes Egészség-, Munka- és Környezetvédelmi Napok rendezvénysorozatának keretében a munkavállalók több mint 20 élményalapú programon vehettek részt.


A LAFARGE alapértéke és első számú prioritása a munkavállalóinak biztonsága, az egészséges életmód elősegítése és támogatása. Ennek érdekében szervezi meg évről-évre tematikus rendezvénysorozatát, az Egészség-, Munka- és Környezetvédelmi Napokat. A kéthetes esemény programjai ezúttal három fő témához kapcsolódtak: munka- és tűzvédelem, az egészséges életmód elősegítése és támogatása, valamint a környezetvédelem.

A LAFARGE munkavédelmi programjai elsősorban a Holcim Cégcsoport idei központi témájához, a kritikus folyamatok menedzsmentjéhez kapcsolódtak. A kockázatok azonosításával és csökkentésével, valamint a hiányosságok megszüntetésével az alapvető cél az ismétlődő balesetek megelőzése és elkerülése.

„Az Egészség-, Munka- és Környezetvédelmi Napok tapasztalatai, visszajelzések mindig jó alapot jelentenek a vállalati munkavédelmi kultúra továbbfejlesztésére. A programok által munkavállalóink olyan ismeretekkel gazdagodhatnak, amelyeket akár a cégen kívüli, mindennapi tevékenységeik során is alkalmazhatnak, ezzel is növelve saját biztonság-, egészség- és környezettudatosságukat” – számol be Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A LAFARGE munkatársai a kéthetes programsorozat keretében megismerhették a munka-, tűz- és környezetvédelmi szabályok, feladatok hátterét. Emellett egyrészt biztonságos körülmények között próbálhattak ki baleseti szituációkat; például a rendőrség által biztosított vezetés és ütközés szimulátor vagy az interaktív balesetmegelőzési program segítségével. Másrészt a vészhelyzeti elsősegélynyújtást és az életmentés folyamatát gyakorolhatták. Az idei év egyik szenzációja a tűzoltási gyakorlat volt, ahol a munkavállalók biztonságos körülmények között olthatták el egy égő autóroncs lángjait, majd a gyakorlatot követően szét is darabolhatták a roncsot.

Az egészséges életmód jegyében különböző testi-lelki feltöltődést célzó programokat szerveztek a munkatársaknak: az érdeklődök jógaórán, közös tornán, futóversenyen, masszázson, vagy épp paraffinos kézápoláson és hangtálas meditáción vehettek részt; továbbá egészséges táplálkozáshoz és mentális egészséghez kapcsolódóan is tartottak interaktív előadásokat.

További információért keresse fel a www.lafarge.hu oldalt.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. november 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton