hírlevél | 2022. 11. 17.



Kedves Olvasó!

Novemberi hírlevelünkben egy fontos együttműködésről olvashat, melynek egyik célja, hogy összehangolja a cement-, beton- és mészipar szereplőinek érdekeit a környezetvédelmi érdekekkel. Megtudhatja, milyen szabályozásoknak kell megfelelni az építési termékek forgalomba hozatalakor, valamint kiderül, melyik budapesti hotel enteriőrje nyert el egy fontos, nemzetközi díjat. Tájékozódhat arról is, pontosan hány lakás épült fel eddig a 2022-es évben, és mit jelentenek ezek a számok az előző évi adatokhoz képest. Rácsodálkozhat egy igazán eredeti japán betonházra és étteremre, ami a földbe vájt lakások hangulatát idézi; valamint hírt adunk a világ utolsó Bourgeat vasbeton villanyoszlopáról. Bemutatjuk a beton következő generációját, és beszámolunk egy kéthetes eseménysorozatról, mely a munka- és tűzvédelem, az egészséges életmód elősegítése, támogatása, illetve a környezetvédelem köré épült.

Hasznos időtöltést kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Betonba ágyazott együttműködés

Együttműködési megállapodást írt alá a 2022. október 13-án Dr. Ágoston Csaba, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) elnöke és Szarkándi János, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) elnöke.

  Kattintson ide a részletekért!



Építési termékek jogszerű forgalomba hozatala, beépítése

Az építési termékek jogszerű forgalomba hozatalát 2013. július 1-től a harmonizált műszaki területen a 305/2011 EU rendelet (CPR-építési termékrendelet), valamint a nem harmonizált műszaki területet és a beépíthetőséget is magában foglaló 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelet szabályozza.

  Kattintson ide a részletekért!



A Párisi Udvar enteriőrje nagy elismerésben részesült

Október 27-én a Kroki Studio elnyerte az International Property Awards „Best Hotel Interior Hungary” díját Londonban a Párisi Udvar enteriőrjéért. A belsőépítészeti stúdiót a legjobb európai hotel enteriőrdíjra is jelölték, ennek az eredményhirdetése decemberben lesz.

  Kattintson ide a részletekért!



Ennyi lakás épült fel eddig 2022-ben Magyarországon

2022 első három negyedévében 13 617 új lakás épült, 7,7%-kal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 25 984 volt, 16%-kal több, mint 2021 azonos időszakában – derül ki a KSH legfrissebb számaiból.

  Kattintson ide a részletekért!



Japán betonház kőkorszaki stílusban

Junya Ishigami sárral borított házat és éttermet rejtett a föld szintje alá Japánban, melynek hangulata az egykor a világ számos pontján megtalálható földbe vájt lakásokét idézi.

  Kattintson ide a részletekért!



A világ utolsó Bourgeat vasbeton villanyoszlopa

Csomay beton villanyoszlop megmentésére intézett felhívást a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara.

  Kattintson ide a részletekért!



Ecocrete, a beton következő generációja

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) tovább bővíti termékportfólióját, amellyel újabb lépést tesz a klímacél eléréséért. A betonüzletág új terméke, az Ecocrete lehetővé teszi az alacsonyabb környezeti lábnyom megteremtését.

  Kattintson ide a részletekért!



Fókuszban az egészség- és munkavédelem

A LAFARGE októberi, kéthetes Egészség-, Munka- és Környezetvédelmi Napok rendezvénysorozatának keretében a munkavállalók több mint 20 élményalapú programon vehettek részt.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2022. november 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton