hírlevél | 2022. 10. 20.




Beton Fesztivál – egy prominens esemény építőipari szakembereknek

Két év kihagyás után ismét megrendezték a Beton Fesztivált. A szakmai esemény központi témája ezúttal „a beton szerepe a körforgásos, karbonsemleges gazdaságban” volt.


A szakmai közönség az elmúlt két évben nélkülözni kényszerült kedvelt építőipari rendezvényét a pandémia miatt. A Beton Fesztivál az idei évben egy megújult, jövőbe tekintő témával tért vissza, amely impozáns, természetközeli helyszínen, teltházzal került megrendezésre. Az érdeklődők az eseményt a rendezvény YouTube csatornáján, élő online közvetítésen is követhették.  

A Beton Fesztivált 2015-ben indította újtára a beton.hu és szervezi meg azóta is évről-évre a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ), valamint tagvállalataik támogatásával. Az esemény célja a kezdetektől fogva, hogy mind az építőipari szakemberekkel, betontechnológusokkal, mind a jövő mérnökeivel megismertesse az anyaggyártás, építészet és kivitelezés újdonságait; valamint a betonban rejlő sokszínű lehetőségeket a felhasználás módja és a dizájn tekintetében is.

Körforgásos gazdaság az építőiparban

A szervezők az idei Beton Fesztivál témájának napjaink egyik legsürgetőbb problémáját és egyben a beton előtt álló legnagyobb kihívást választották: a körforgásos, karbonsemleges gazdaságra való átállás során az iparág előtt álló feladatokat vették górcső alá. Mindenki előtt ismertek a hulladékfelhalmozással, a Föld véges erőforrásainak kiaknázásával és a CO2-kibocsátás környezeti hatásaival kapcsolatos problémák. Erre nyújthat megoldást a körforgásos gazdaság, amely egy olyan modell, amelyben nincsenek hulladékok: a ma termékei egyben a holnap alapanyagai. Az iparág előtt álló kihívás a hulladékmentes, minimális bányászott természeti erőforrás felhasználásával történő karbonsemleges beton előállítása.

A szakmai előadások és beszélgetések mellett a résztvevők a betonban rejlő sokszínűséget is megismerhették a rendezvényen kiállító „betondizájnerek” reprezentálásában.

Minden építés alapja 2022

Idén újra a Beton Fesztiválon került sor a „Minden építés alapja” betonpályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására. Az egyetemi hallgatók számára meghirdetett pályázatra több rendkívül színvonalas pályamű érkezett, melyeket független bírálóbizottság értékelt.
A díjazott pályaművek a beton.hu weboldalon tekinthetők meg.

A Beton Fesztivál  a rendezvény YouTube csatornáján visszanézhető. 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. október 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton