hírlevél | 2022. 10. 20.



Kedves Olvasó!

Újra megrendezték a Beton Fesztivált, amely a beton szerepét vizsgálta a körforgásos, karbonsemleges gazdaságban. A hírlevelünkben található linken visszanézheti a rendezvényt, valamint megtudhatja, milyen érdekes témákat talál az októberi Beton Újságban. Megemlékezünk a nemrég elhunyt Koltai Imréről, akinek komoly érdemei vannak a magyar cementipar sikeres piacgazdasági átvezetésében és annak folyamatos fejlődésében. Beszámolunk arról is, hogy a módosuló jogszabályok következtében változnak a tervezési munka és a beruházások előkészítésének feltételei. Bemutatunk egy villát, ami nem csak azért különleges, mert egy trópusi erdőben található. Megtudhatja, miért hasznos a digitalizáció a szállítási folyamatokban, valamint azt is, hol vezetnek be itthon először zöld cementet.

Hasznos időtöltést kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Beton Fesztivál – egy prominens esemény építőipari szakembereknek

Két év kihagyás után ismét megrendezték a Beton Fesztivált. A szakmai esemény központi témája ezúttal „a beton szerepe a körforgásos, karbonsemleges gazdaságban” volt.

  Kattintson ide a részletekért!



Elkészült a Beton Újság első őszi száma

Az energiaválság a cementiparba is begyűrűzött, az energiaárakon kívül ráadásul a kormányzati intézkedések is rendkívüli mértékben sújtják az iparágat. A szövetségünk emiatt az ellehetetlenült helyzet miatt tett közzé sajtónyilatkozatot.

  Kattintson ide a részletekért!



Gyászol a cementipar: elhunyt Koltai Imre

85 éves korában elhunyt a Magyar Cementipari Szövetség első elnöke és ügyvezetője, aki ezt a tisztségét 1990-től 1998-ig töltötte be. Ezenkívül a Cement- és Mészművek vezérigazgatója is volt 1985-től 1996-ig.

  Kattintson ide a részletekért!



Változások az építőiparban

Az Építésijog.hu szerkesztősége és az Artifex Kiadó közösen szervez konferenciát, mivel módosulnak a jogszabályok. Ebben a környezetben pedig változnak a tervezési munka és a beruházások előkészítésének feltételei.

  Kattintson ide a részletekért!



Brutalizmus trópusi módra

Az Art Villa kemény betonvonalait a Costa Rica-i Playa Hermosa hullámzó pálmalevelei és trópusi növényzete lágyítja.

  Kattintson ide a részletekért!



Újabb lépés a digitalizáció felé

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Betonüzletága amellett, hogy országszerte széles termékpalettával és kimagasló minőséggel várja a vevőit, a folyamatos fejlesztésre és a környezettudatosságra is kiemelt figyelmet fordít.

  Kattintson ide a részletekért!



Zöld úton jár a Lafarge!

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. stratégiai célkitűzése, hogy a fenntartható építési megoldások hazai úttörője legyen. Ennek a célnak egy újabb lépéseként a LAFARGE új, zöld cementet vezet be a magyar építőipari piacra ECOPlanet fantázianévvel. Ezzel is segítve a környezettudatos, energiahatékony és alacsony szén-dioxid-lábnyomú építkezések megvalósítását.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2022. október 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton