hírlevél | 2022. 05. 17.




Az Európai Bizottság uniós küldetéseket indít fontos kihívások kezelésére

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta annak a 100 városnak a nevét, amelyek részt vehetnek a 2030-ig tartó „klímasemleges és intelligens város” küldetésben. Magyarországról Budapest, Miskolc és Pécs vehet részt a programban.


A Bizottság célja, hogy javítsa az emberek életminőségét, és megteremtse az együttműködés új, innovatív formáját. Az uniós küldetések az egészségügy, az éghajlat-politika és a környezetvédelem terén jelentkező fontos kihívások kezelését, valamint ambiciózus és inspiráló célok elérését szolgálnák.

A Horizont Európa új elemeként és az uniós politika eredeti koncepciójaként bevezetett küldetések támogatják a Bizottság fő prioritásainak megvalósítását célzó kutatásokat, és válaszokat keresnek napjaink legnagyobb kihívásaira.

A klímasemleges és intelligens városokra irányuló küldetés keretében a kiválasztott városok bevonják polgáraikat a klímasemlegesség 2030-ig történő elérését elősegítő, klímasemleges városokra vonatkozó megállapodások kidolgozásába.

További információ az Európai Bizottság honlapján ITT érhető el.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. május 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton