hírlevél | 2021. 11. 15.




A Holcim csoport új, 2030-as célokkal gyorsítja fel a társadalmi hatását

A Holcim vállalat bejelenti a 2030-as stratégiáját az emberiségre vonatkozóan. Ennek célja továbbra is a közösségi értékteremtés és jólét emelése világszerte.


 

A stratégia három pillérre fókuszál:

  • Középpontba helyezi a fenntartható lakhatás és infrastruktúra közötti globális szakadék áthidalását.
  • Folyamatos elköteleződés a megélhetés javítása és az emberi jogok legmagasabb normáinak fenntartása mellett.
  • Stratégiát fogalmaz meg annak érdekében, hogy 2030-ra 500 millió svájci frank értékű társadalmi értéket teremtsen. Az elmúlt 5 évben már több mint 31 millió ember részesült a több mint 200 millió svájci frank értékű társadalmi befektetésekből.

Holcim elköteleződése az eddigi pozitív társadalmi hatásának örökségén alapszik.
„Az üzleti tevékenységünk meghatározó szerepet játszik a társadalom fejlődésében. Olyan utakat, hidakat, kórházakat és iskolákat építünk, amelyek lehetővé teszik az emberek gyarapodását világszerte. Mivel 2030-ra várhatóan 3 milliárd ember nem rendelkezik majd megfelelő lakhatási körülményekkel, elkötelezett vagyok amellett, hogy cégünk tevékenységének középpontjába a közösségek fejlődését helyezzem” – számol be Jenisch Jan, a Holcim vállalat Vezérigazgatója.

Az emberiség és a bolygó jövőjének építése érdekében a Holcim:

  • felgyorsítja a megfelelő lakhatás és infrastruktúra elérhetőségét, javítva ezáltal mindenki életkörülményét;
  • folytatja a közösségek támogatását az egészségtől az oktatáson keresztül a képességfejlesztésig;
  • működése során, az emberi jogok tiszteletben tartása mellett, globálisan megvalósítja a kellő gondosság elvének legmagasabb szintjét a közösségekben és a teljes értékláncában.
  • 2030-ra 500 millió svájci frank értékű társadalmi értéket teremt.

A vállalat a társadalmi értékteremtését a végrehajtott befektetések és az ebből, a szociális partnerekkel közösen teremtett bevételek kombinációjából képzett kalkulációval méri. Ez magába foglalja a felújított vagy megépített iskolák, kórházak, vidéki utak és megfizethető lakások számát is. A vállalat magyarországi leányvállalata, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. indulása óta szintén elkötelezett a helyi közösségek és az emberi jogok támogatása mellett. Üzleti tevékenysége során ezért kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos működésre, a közvetlen szomszédságában kezdeményezett projektek támogatására.
„Büszke vagyok arra, hogy 10 éves fennállásunk alatt immár országszerte találhatók a Királyegyházi Cementgyárban gyártott cementekből készült utak, autópályák, hidak, metrómegállók, irodaházak, közösségi és kulturális építmények stb., amelyek mind hozzájárulnak életkörülményeink javulásához” - jegyzi meg Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.
A LAFARGE, üzleti tevékenysége mellett, a közösségek minél szélesebb körű fejlődése érdekében egy társadalmi projektet is indított a LAFARGE Közösségi Érték Program keretében. A program 3 éves fennállása óta 65 projekt megvalósítását támogatta több mint 20 millió forint értékben, mintegy 13 településen. A program új pályázati időszakának kezdete idén novemberben várható.

További információ a Holcim vállalat emberi jogok és a közösségek virágzása iránti
elköteleződésről a vállalat dedikált oldalán olvasható.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. november 15.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton