hírlevél | 2020. 05. 22.




TORAY CEB-1 Projekt: Akkumulátorelválasztó film gyártóüzem létesül Nyergesújfaluban

Az MB1 jelű gyártócsarnok és kiszolgálóépületei (energiaközpont és alapanyagraktár, valamint porta épület) több, mint 23000 m² összes hasznos alapterülettel létesültek, közel 1500 előregyártott vasbeton elem és 4140 m³ beton felhasználásával. Az optimalizált megoldásoknak köszönhetően a gyártmánytervezés, előregyártás és szerelés átfutási ideje kevesebb, mint 9 hónapot vett igénybe.


A japán tulajdonú Toray Industries Hungary Kft. lítium akkumulátorokhoz használt szeparátorfilmet előállító üzemet épített Nyergesújfalun, 48,5 hektáros területen. A két ütemben megvalósuló beruházás világszinten 20%-kal bővíti a Toray szeparátorfilm-gyártó kapacitását. A cég biztosítja a világ szénszálgyártásának a felét, termékeit a szélerőművek turbináitól kezdve a repülőgépek fékrendszerein át a hajó- és sportszergyártásban is alkalmazzák.

A zöldmezős beruházás során épülő közel 18000 m²-es gyártóüzem magában foglalja az irodaegységet, a fóliagyártó csarnokot, valamint a csomagoló- és raktárcsarnokot. A gyártóüzemhez kapcsolódóan energiaközpont (3112 m²), kémiai hulladéktároló és alapanyagraktár (1933 m²) valamint portaépület (198 m²) is létesült. A generálkivitelezési munkákat a Takenaka Europe GmbH végzi több alvállalkozó bevonásával. Az ASA Építőipari Kft. az előregyártott vasbeton épületszerkezet tervezője, gyártója, szállítója és szerelője. Az építészeti terveket és a generál statikai terveket a Studio IN-EX Zrt. jegyzi. Az ASA Építőipari Kft. a vázszerkezet kialakítását Balogh Béla statikus vezető tervező irányításával készítette el. Jelen cikk keretein belül, az MB1 főépület szerkezeti kialakítását mutatjuk be.

Takács Béla teljes cikkét a Beton újság áprilisi lapszámában itt olvashatják: Betonujsag.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2020. május 22.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton