hírlevél | 2019. 10. 17.



Kedves Olvasó!

Újra eltelt egy hónap, s már csak néhány van vissza az idei évből. Ennek megfelelően egymást érik a szakmai események, sorra valósulnak meg nagyszerű beruházások, s az elkövetkezendő évek, évtizedek várható tendenciáit előre vetítő tanulmányok is rendre feltűnnek a szakmai fórumokon. Hírlevelünkben beszámolunk az 5. alkalommal megrendezett Beton Fesztiválról, a „Minden építés alapja 2019” pályázat eredményhirdetéséről, továbbá ízelítőt adunk a Betonújság legfrissebb számából is. Bepillantunk a MOME új campusának falai közé, megosztjuk egy rendkívül izgalmas, a mesterséges intelligencia és a magyar munkahelyek kapcsolatát kutató tanulmány részleteit, és Dr. Jeremy Gregory, a Beton mint fenntartható megoldás című tanulmányával is foglalkozunk. Ismét megéri hát velünk tartani!

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Beton Fesztivál, már 5. alkalommal!

2019. október 2-án ötödjére került megrendezésre a nagysikerű Beton Fesztivál. Íme egy kis összegzés az elmúlt évek eredményeiről!

  Kattintson ide a részletekért!



Színvonalas pályamunkák érkeztek

Ismét értékes munkákat neveztek a „Minden építés alapja 2019” pályázatunkra! A Beton Fesztivál alkalmával bemutattuk az idei nyertes pályamunkákat és kihirdettük a nyerteseket is! Idén összesen 17 rendkívül színvonalas pályamunka érkezett, nehéz feladatot adva ezzel a bíráló bizottságnak.

  Kattintson ide a részletekért!



Már elérhető az októberi Beton újság!

Ebben a hónapban is számos izgalmas témával készültünk olvasóinknak!

  Kattintson ide a részletekért!



Ütős lett a MOME új Campusa

Átadták a MOME új campusát, amit pár éve már Csomay Zsófia és Németh Tamás épületeivel elkezdtek bővíteni, és most Gunther Zsolt és Csillag Katalin két új épületével vált teljessé. Építészképzési hely lévén a projekt jelentősége jóval túlmutat saját magán.

  Kattintson ide a részletekért!



Mesterséges intelligencia – 900 magyar munkahelyet érint

A mesterséges intelligencia (MI) felforgató hatása várhatóan a 2030-as évektől jelentkezik majd Magyarországon, mivel várhatóan a következő 15 évben 900 ezer munkahelyet érintenek majd a technológiai változások. A PwC Magyarország tanulmánya szerint a hazai feldolgozóipart, szállítmányozást és az építőipart fogja drámai mértékben megváltoztatni az MI térnyerése.

  Kattintson ide a részletekért!



A beton, mint fenntartható megoldás

Dr. Jeremy Gregory, a Massachusettes Technológiai Intézet (MIT) Beton fenntarthatósági központjának (CSHub) ügyvezető igazgatója augusztus elején, Washington DC-ben mutatta be az éghajlati válság különbizottsága számára a Beton mint fenntartható megoldás című tanulmányát.

  Kattintson ide a részletekért!



A mozgásé és jótékonyságé volt a főszerep!

Ötödik alkalommal rendezték meg az Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági Futóversenyt Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. társszervezésében. A szeptember 20-i megmérettetést idén is a Királyegyházi Cementgyár Nyílt Napjával egybekötve tartották.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2019. október 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton