hírlevél | 2017. 10. 20.




Egységben az erő!

Az Európai Bizottság kiadta az új, közös Iparpolitikai stratégiát! A bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker egy erősebb és versenyképesebb iparágat vizionál.


Juncker egy pozitív menetrendet javasol megvalósítani egy olyan Európa létrehozásának érdekében, amelyben védelmet, segítséget nyújtanak egymásnak a tagok. Ennek a megvalósításában játszhat szerepet az Európai Parlament.

A kialakított stratégia fókuszában a digitalizáció, a globális ellátás, valamint a fenntarthatóság áll. A Bizottság álláspontja szerint jelentős előrelépést igényel a magas színvonalon történő, fejlett gyártás, a készségek, a tehetségek, a kutatás és az innováció támogatása.

Az intelligens, innovatív és fenntartható ipar kulcsfontosságú intézkedései között említendő a piacokon jelenlévő vállalkozások és magánemberek közötti kapcsolatok mélyítése a jövedelmezőség érdekében.  Szükséges továbbá az iparág felkészítése a digitális korra is. Elvárás az is, hogy az európai vezetőség egy alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságot alakítson ki és nagyobb mértékben támogassa az innovatív törekvéseket. Fontos továbbá a nemzetközi dimenzióban való gondolkodás és a tagállamokkal, régiókkal, magánszektorokkal egy új, megbízható partnerkapcsolat kialakítása.

További részleteket az Európai Bizottság honlapján, itt olvashat.

Forrás: Cembureau

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2017. október 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton