hírlevél | 2016. 10. 11.




Bebetonoztuk a legújabb trendeket – Beton Fesztivál 2016

2016. szeptember 29-én a LURDY Rendezvényközpontban került megrendezésre az idei Beton Fesztivál. Az eseményen érdekes előadásokat hallgathattunk az elmúlt év nagyobb hazai projektjeiről, a legújabb környezetbarát fejlesztésekről, és a beton különféle felhasználási módjairól, valamint díjazták a „Minden építés alapja 2016” pályázat nyerteseit is.


A fesztivál immár második alkalommal került megrendezésre a beton.hu szervezésében, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ), valamint tagvállalataik támogatásával. A szervezők célja a beton népszerűsítése mellett, az előítéletek eloszlatása volt, amelyeket még ma is előszeretettel hangoztatnak e sokoldalú anyaggal szemben. A Beton Fesztivál előadásai, kiállításai és a workshopok betekintést adtak a betonipar és -technológia mai színvonalába. Emellett konkrét beruházásokon (mint pl. a Dagály Úszóaréna és Puskás Ferenc Stadion) mutatták be a betonépítészet kihívásait, az azokra adott műszaki megoldásokat.

Hasonlóan a tavalyi évhez, idén is a Fesztivál keretein belül adták át a „Minden építés alapja” pályázat nyerteseinek díjait. Jobbnál jobb pályamunkák érkeztek, megnehezítve a zsűri döntését. Végül két remek munka került az első helyre, nevezetesen Szabó Levente köztéri pavilonja Sopronban, és Vasáros Zsolt Rudapithecus Látványtár a Majomszigeten projektje.

A szakma legfontosabb képviselői mellett, egyetemisták is szép számban megjelentek az eseményen. Az elmúlt évhez hasonlóan a szervezők idén is sikeres rendezvényen vannak túl. A részletes beszámoló itt olvasható.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2016. október 11.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton